• Platenspeler APK

  Gun uw platenspeler een APK en laat hem weer sprankelend klinken

Platenspeler APK

U heeft nog een platenspeler staan, maar deze klinkt niet meer lekker, of, erger nog, werkt niet meer? Gun uw draaitafel dan een platenspeler APK van Turntable Classics. Met zo’n servicebeurt kijken we de speler na en reviseren deze waar nodig zodat deze weer fraai uitziet en klinkt.

Standaard platenspeler APK € 45,-

De standaard APK bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Algemene check-up

 • Vervangen van naald/element *

 • Vervangen van aandrijfriem *

 • Uitrichten van het element

 • Afstellen van de juiste naalddruk

 • Afstellen van de anti-skating

 • Algehele schoonmaak

*  – Indien nodig en exclusief materiaalkosten

Op onze APK geven wij bovendien 2 maanden garantie m.u.v. naald en evt. andere materialen.

Daarnaast kunt u denken aan

 • Vervangen van de stofkap

  Bijvoorbeeld door onze eigen universele fraaie Design Stofkap

 • Vervangen van audiokabel

  Bijv. din vervangen door cinch, zodat u de speler kunt aansluiten op moderne versterkers

 • Vervangen van stroomkabel

 • Problemen met het mechanisme verhelpen

  Denk bijv. aan het start/stop-mechanisme, of de (demping van) de armlift

 • Problemen met de elektronica verhelpen

  Bijvoorbeeld het vervangen van weerstanden en transistoren

 • Polijsten van het draaiplateau (Thorens)

  We kunnen het draaiplateau van uw Thorens desgewenst polijsten, zodat deze weer mooi glimmend wordt. Zeker in combinatie met een nieuwe plint en/of dekplaat ziet dit heel fraai uit. Informeer naar de mogelijkheden en kosten.

De meerprijs hiervan wordt vooraf aan u meegedeeld

Reviews

Begin november heb ik mijn Revox platenspeler ter reparatie gebracht. Gelukkig kon je deze repareren en binnen een week was hij klaar. Ik was er erg blij mee. Nu we een paar weken verder zijn staat hij, dankzij jouw expertise, nog steeds probleemloos te spelen. Ik ben dus uitermate tevreden en wil je nog eens bedanken voor de snelle en goede reparatie.

Mijn Thorens TD-166 klinkt weer prachtig na jullie APK. Dit was zeker de moeite!!

Ik weet niet WAT jullie hebben gedaan, maar mijn Dual 704 klinkt na jullie APK weer fantastisch, wat een dynamiek. Ook de Linn Axis hebben jullie snel nagekeken en afgesteld.

Bedankt voor de snelle en goede service!

Hi,
De platenspeler klinkt fantastisch. Ben er zo blij mee. En wonder boven wonder, de radio deed het ook weer.
Bedankt!

De naald vervangen

Klinkt uw platenspeler niet meer helder, sprankelend? Is de naald lange tijd niet vervangen? Met een nieuwe naald klinkt de speler doorgaans weer als nieuw. U kunt daarbij kiezen uit conische en elliptische naalden. Standaard zijn de spelers vaak uitgerust met een conische naald. Deze zijn spits, net als een potloodpunt. De muziek op een plaat “staat” echter op de zijwanden van de plaatgroeven en niet op de bodem van de groef. Een conische naald, die praktisch op de bodem van de groef rust, volgt de bewegingen van de beide groefwanden niet optimaal. Ook zijn deze naalden gevoeliger voor stof, aangezien dit doorgaans ook op de boden van de groef ligt. Daarom zijn de betere elementen allemaal uitgevoerd met elliptische naaldtips. Deze heeft een ronde, wat stompe, ellipsvorm welke echt rust tegen de beide groefwanden. Zo´n naaldtip volgt derhalve veel nauwkeuriger alle bewegingen van de beide groefwanden dan een sferische naaldtip. Er zijn plotseling veel meer details (én zelfs zaken die u nog nooit eerder hoorde op uw platen). Het frequentiebereik loopt veel verder door en de naald mist bovendien een belangrijk deel van het stof en vuil dat zich eventueel op de groefbodem van de plaat bevindt. U mist met een elliptische naald dus bovendien een deel van de ruis en andere bijgeluiden die u liever niet hoort.

Een nieuwe behuizing

Bent u niet meer tevreden over de behuizing (ook wel de plint genoemd)? Of past de behuizing niet meer mooi in uw interieur? Turntable Classics biedt hiervoor verschillende mogelijkheden:

Nieuwe ombouw

Wij kunnen uw oude platenspeler ombouwen zodat deze weer in een modern interieur past. Bijvoorbeeld met een fraaie witte of zwarte pianolak (hoogglans) behuizing. Of wat dacht u van een fraaie massief essenhouten plint? Ook de stofkap kunnen we vervangen we door een nieuwe, moderne variant. En natuurlijk wordt de bekabeling niet vergeten. Ook andere behuizingen zijn mogelijk, bijvoorbeeld van hout of zelfs van marmer, steen of beton.

Bestaande ombouw spuiten

Ook is het mogelijk om een bestaande ombouw opnieuw te spuiten, bijvoorbeeld in zwart. Klik op onderstaande voorbeelden.